Свекруха привезла цілий кілограм журавлини:) Знаю, що з неї варять компот, але куди її ще можна додати. Тут знайшла рецепт приготування салату зі свіжої капусти з журавлиною. Спробувала – незвичайний такий, смачний, а головне дуже корисний!
Візьмемо:
- Капусту білокачанну (вилка невелика)
- Журавлину (0,5 склянки)
- Цибулину
- Морква
- Оцет 3%
- Зелень
- Цукор, сіль
Ріжемо капусту соломкою, добре розминаємо її нарізану руками, капаємо трохи оцту. Поки капуста настоюється, почистимо і соломкою поріжемо цибулю, потрімо на великій тертці моркву. Тепер у великій чашці до капусти додаємо журавлину, цибулю, моркву, цукор та сіль за смаком. Заправляємо олією (або будь-яким іншим), при подачі на стіл прикрашаємо зеленню. Їжте на здоров’я!