На мій погляд, пекінська капуста одна з найсмачніших видів білокачанних, і страв, які можна приготувати з неї, дуже багато. До речі, якщо саме пекінської у вас вдома немає, цей салат можна приготувати і зі звичайної капусти.
Візьмемо:
- Пекінську капусту (або будь-яку іншу)
- Кальмари
- Огірки
- Помідори
- Лимонний сік (2 ч. л.)
- Гранат (для прикраси)
- Сіль, перець, спеції, зелень
Промиваємо, чистимо і варимо кальмари (буквально 10-20 секунд у киплячій воді). Усі інгредієнти нарізаємо соломкою: кальмари, огірки, помідори, кришимо капусту, зелень. Все змішуємо у великій чашці, заправляємо олією, додаємо лимонний сік та сіль, перець, спеції за смаком. При подачі на стіл прикрашаємо зверху кількома зернятками гранату.