З першими морозами на прилавках кіосків, де продають овочі та фрукти з’явилися гранати без кісточок – для мене це велика радість, тому що з ними можна приготувати багато смачних салатиків:) А завдяки прикрасі гранатовими зернятками вони будуть доречними і в тісному сімейному колі, і на святковий стіл. Рецепт одного з моїх улюблених салатів, я вам зараз розповім.
Візьмемо:
- Сир (копчений, ковбасний)
- Помідори
- Сухарики (підуть із пачки типу «Кірієшки»)
- Майонез
- Гранат (зернятка, без кісточок)
- Часник
Сир трьом на великій тертці, ріжемо соломкою помідори. Додаємо сухарики, тиснемо через чеснодавку часник, заправляємо все майонезом. Зверху посипаємо салат зернятками граната і ставимо в холодильник хвилин на 30, щоб сухарики просочилися майонезом і не були жорсткими. Як бачите, готується салат з гранатом швидко, а виходить дуже смачно.