Картопля з фаршем та помідорами в духовці – ситна та смачна страва для різноманітності вашого повсякденного меню. Таку страву можна приготувати для сім’ї до обіду або вечері. Фарш для цієї страви можна взяти будь-який, на свій смак. Я віддаю перевагу змішаному з індички з телятиною. Спеції для приготування цієї страви можна також використовувати на свій смак. Дуже добре підходять прованські трави, можна взяти базилік, орегано або майоран.
складові:
Картопля – 5-6 шт.
Фарш м’ясний – 300 г
Помідори – 3-5 шт.
Сир твердий – 100 г
Сметана – 4 ст.л.
Часник – 4-5 зубчиків
Вода – 50 мл
Прованські трави – за смаком
Сіль, перець – за смаком
Процес приготування
Для приготування картоплі з фаршем та помідорами у духовці підготувати всі необхідні продукти за списком.
М’ясний фарш помістити в глибоку мисочку, додати|добавляти| сіль|соль| і перець, добре перемішати. Також додати подрібнений часник. Часник можна нарізати чи пропустити крізь часник
Почистити картоплю і нарізати її тонкими кружальцями. До картоплі додати сіль та перець, а також прованські трави чи інші за смаком. Додати до картоплі 2 ст.л. сметани. Усі інгредієнти перемішати.
У форму для запікання викласти картоплю, розрівняти.
Поверх картоплі рівним шаром викласти фарш.
Гурточками нарізати помідори.
Розкласти кружечки помідорів зверху фаршу, посолити та поперчити. Також посипати прованськими травами.
Ще пару ложок сметани розбавити трохи кип’яченою водою і рівномірно розподілити зверху помідорів.
Розігріти духовку до 200 градусів та готувати страву 45 хвилин. Потім форму дістати та посипати запіканку натертим твердим сиром.
Запікати картоплю з фаршем та помідорами в духовці ще 10-12 хвилин, можна трохи більше, якщо хочете засмажену скоринку зверху. Готову запіканку посипати подрібненою зеленню.
За допомогою кулінарної лопатки розкласти запіканку по тарілках та подати до столу. Дуже смачно!
Смачного!